Nákupní košík: 0 Kč

Nakládané tofu

Nakládané tofu 21.11.2016 | Chuťovky

Suroviny:

  • 4 balení tofu natural
  • 600 ml slunečnicového oleje
  • 2 žluté cibule
  • 2 červené cibule
  • 6 stroužků česneku
  • 3 chilli papričky
  • 3 bobkové listy
  • 2 PL kaparů
  • 2 PL octa
  • Několik kuliček nového koření
  • Sladká mletá paprika
  • Sůl, pepř

POSTUP:

Tofu nakrájíme na kostičky, osolíme (solí není zapotřebí šetřit), opepříme a celistvě pokryjeme sladkou sušenou paprikou. Vše v misce ručně promícháme. Do větší uzavíratelné dózy vrstvíme tofu spolu s červenou a žlutou cibulí nakrájenou na měsíčky, přepůlenými stroužky česneku, sušenými rajčaty, olivami, kapary, prokládáme bobkovým listem, novým kořením, kuličkami pepře a chilli. V hrníčku smícháme 2 polévkové lžíce octa s 1 kávovou lžičkou soli, promícháme a až se sůl rozpustí, nalijeme do dózy. Na závěr vše zalijeme až po okraj olejem. Abychom se vyhnuli vzduchovým bublinám, ve kterých by cibule mohla začít kvasit, naléváme olej po stěně  nakloněné nádoby. Jednotlivé suroviny by neměly vyčnívat nad hladinu. Uzavřeme a necháme v chladu a temnu odležet 4–10 dní.

Čím déle, tím lépe, pochopitelně. Kdo však odolá?