Nákupní košík: 0 Kč

Domácí kečup

Domácí kečup 21.11.2016 | Omáčky a dresinky

Suroviny:

  • 1,5 kg rajčat
  • 200 g třtinového cukru
  • 5 ks jablek
  • 3 ks velké cibule
  • 4 ks hřebíčky
  • 1 ks bobkový list
  • 1/4 KL skořice
  • 1 PL octu
  • 1 PL soli

POSTUP:

Všechny suroviny umyjeme. Rajčata nakrájíme na čtvrtiny. Jablka oloupeme, zbavíme jadřinců a nakrájíme na kostky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na půlměsíce. Vše dáme do většího hrnce, přidáme zbývající suroviny a dáme vařit. Občas promícháme. Kečup je hotový, jakmile obsah hrnce zhoustne. Pak už jen stačí přepasírovat přes sítko a dát do sklenic. Kečup vydrží v lednici cca týden.