Nákupní košík: 0 Kč

Cuketové zelí s tempehem

Cuketové zelí s tempehem 01.01.2017 | Hlavní jídla

Suroviny:

Cuketové zelí:

  • 3 ks větších cuket
  • 2 ks cibule
  • 2 ks bambor
  • Olej
  • Třtinový cukr, ocet, kmín
  • Sůl

Tempeh:​

  • 1 balení marinovaného tempehu
  • 2 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 2 dcl černého piva
  • 2 PL mleté červené sladké papriky
  • Čerstvé bylinky (tymián, majoránka, šalvěj)
  • Olej
  • Sůl, pepř

Postup:

Cuketové zelí:
Cukety důkladně umyjeme. Pokud jsou větší, podélně rozkrojíme na čtvrtiny a vydlabeme semínka. Nastrouháme na hrubém struhadle, vložíme do hrnce a vaříme cca 10 minut. Mezitím si na pánvičce orestujeme cibulku. Jakmile je cuketa měkká (v případě, že cuketa pustila moc vody, můžeme ji slít), přidáme oloupané a na jemno nastrouhané brambory, které zelí krásně zahustí. Vmícháme orestovanou cibulku a dochutíme octem, cukrem a kmínem.

Tempeh:
Orestujeme na kostičky nakrájenou cibuli, přidáme česnek, bylinky a nakrájený tempeh. Jakmile směs je pěkně opečená do hněda přidáme papriku a podlijeme pivem. necháme chvíli odvařit.