Nákupní košík: 0 Kč

Jarní závitky s chilli omáčkou

Jarní závitky s chilli omáčkou 17.07.2017 | Hlavní jídla

Suroviny:

Závitky:

  • 1 balení rýžového papíru
  • 250 g uvařené jasmínové rýže
  • 0,5 balení sojového granulátu (nebo 10 plátků pomletých Robi plátků)
  • 4 PL rajského protlaku
  • 1 ks červené cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 1 PL sójová omáčka
  • Zázvor
  • 1 ks mrkeve
  • 1/3 hlávky zelí
  • Sůl, pepř
  • 0,5 l piva
  • Olej na smažení

Omáčka:

  • 4 PL sójová omáčka
  • 1 ks chilli papričky
  • limetová šťáva, citronová šťáva

POSTUP:

Sojový granulát uvaříme v osolené vodě, nebo zeleninovém vývaru, scedíme a vymačkáme přebytečnou vodu. Na panvi orestujeme cibuli nakrájenou na malé kostičky, přidáme nastrouhaný zázvor, utřený česnek, rajský protlak. Poté přidáme sojový granulát, sojovou omáčku a chvíli povaříeme. Dle potřeby osolíme a opepříme.

Pivo nalejeme do misky, nebo většího talíře. Rýžový papír namočíme do piva a po chvíli výjmeme a položíme na pracovní plochu. Připravíme si dva rýžové papíry na závitky, jeden překrojíme napůl a položíme na druhý papír tak, aby vzniklo dvojité dno. Na zdvojenou část nandáme část uvařené rýže, granulátu, na nudličky nakrájené mrkve a zelí, tak aby měla směs tvar a velikost závitku. Spodní část papíru přehneme přes směs a následně i boční strany rýžového papíru, poté rolujeme to tvaru. Snažíme se prsty směs upěchovat, aby závitek byl pevný a nerozpadal se. Závitky smažíme ve vysoké vrstvě rozpáleného oleje, hotové vložíme na papírový ubrousek, aby nasál přebytečný tuk.

V hrnci prohřejeme sójovou omáčku, přidáme nakrájenou chilli papričku a citronovou a limetovou šťávu.