Nákupní košík: 0 Kč

Halušky se zelím a veganskou bryndzou

Halušky se zelím a veganskou bryndzou 20.11.2016 | Hlavní jídla

Suroviny:

Halušky:

  • 750 g brambor
  • 250 g hladké mouky
  • 1 KL soli

Zelí:

  • 1 hlávka bílého zelí
  • 1 cibule
  • 1 brambor
  • Olej, cukr, ocet
  • Sůl, pepř

Brynzda:

  • 2 balení tofu natural
  • 100 g sójové kysané smetany
  • 1 PL umeoctu
  • 1 PL šťávy z citrónu
  • 1 PL lahůdkového droždí
  • Sůl

POSTUP:

Halušky:

Brambory očistíme, oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle. Osolíme a přidáme mouku. Vypracujeme těsto, které necháme 10 minut odležet. Přes haluškovač protlačujeme těsto do vroucí osolené vodě. Halušky vaříme cca 2-4 minuty. Halušky by měly být hotové, když vyplavou na hladinu.

Zelí:

Cibulku nakrájíme nadrobno, opražíme na oleji, přidáme na nudličky nakrájené zelí a ještě chvíli orestujeme. Podlijeme trochou vody, osolíme, opepříme a dusíme 20 minut. V závěru nastrouháme do zelí syrový brambor, zamícháme a krátce podusíme. Brambor zelí krásně zahustí. Zelí dochutíme převařeným octem a cukrem.

Bryndza:

Tofu rukou nebo vidličkou rozdrobíme na malé kousky, přidáme smetanu, umeocet, citrón a lahůdkové droždí, sůl a promícháme. Dáme vychladit.