Carpaccio z červené řepy 10.12.2017 | Chuťovky
Suroviny:
- 2 ks řepy
- 2 PL olivového oleje
- 1 PL citrónové šťávy
- 1 KL agáve sirupu
- Balzamico
- Sůl, pepř
- Rukola
- Mandlový sýr (recept naleznete v kuchařce Veganské neřesti, kterou můžete objednat zde)
- Píniové oříšky nebo slunečnicové semínka, vlašské ořechy
POSTUP:
Řepu omyjeme, zakápneme olivovým olejem, lehce osolíme a opepříme, zabalíme do alobalu. Balíčky s řepou pečeme ve vyhřáté troubě na 180°C do měkka. Po vychladnutí řepu oloupeme a krájíme na velicé tenké plátky. Plátky řepy potíráme marinádou, kterou si připravíme smícháním olivového oleje, citrónové šťávy, agáve sirupu, balzamico octa, soli a pepře.
Servírujeme s rukolovým salátkem, mandlovým sýrem, orestovanými pínivými oříšky a a sekanými vlašskými ořechy.