Nákupní košík: 0 Kč

Carpaccio z červené řepy

Carpaccio z červené řepy 10.12.2017 | Chuťovky

Suroviny:

  • 2 ks řepy
  • 2 PL olivového oleje
  • 1 PL citrónové šťávy
  • 1 KL agáve sirupu
  • Balzamico
  • Sůl, pepř
  • Rukola
  • Mandlový sýr (recept naleznete v kuchařce Veganské neřesti, kterou můžete objednat zde)
  • Píniové oříšky nebo slunečnicové semínka, vlašské ořechy

POSTUP:

Řepu omyjeme, zakápneme olivovým olejem, lehce osolíme a opepříme, zabalíme do alobalu. Balíčky s řepou pečeme ve vyhřáté troubě na 180°C do měkka. Po vychladnutí řepu oloupeme a krájíme na velicé tenké plátky. Plátky řepy potíráme marinádou, kterou si připravíme smícháním olivového oleje, citrónové šťávy, agáve sirupu, balzamico octa, soli a pepře. 
Servírujeme s rukolovým salátkem, mandlovým sýrem, orestovanými pínivými oříšky a a sekanými vlašskými ořechy.