Nákupní košík: 0 Kč

Bramborové knedlíky plněné uzeným tofu

Bramborové knedlíky plněné uzeným tofu 06.01.2019 | Hlavní jídla

Suroviny:

Knedlíky:

  • 800 g brambor

  • 160 g hrubé mouky

  • 60 g krupice

  • 1 balení uzeného tofu

  • 2 cibule

  • 2 PL rajského protlaku

  • svazek kadeřavé petrželky

  • olej sůl, pepř

Zelí:

  • 1 hlávka červeného zelí

  • 1 cibule

  • 1 brambor

  • olej,

  • cukr, ocet sůl, pepř

 

POSTUP:

Knedlíky:

Očištěné brambory ve slupce uvaříme v osolené vodě do měkka. Vodu z brambor slijeme a dáme přes noc v chladu odležet.

Cibulku a tofu nakrájíme nadrobno a dozlatova na oleji orestujeme. Osolíme, opepříme, přidáme rajský protlak, který zde funguje jako pojivo a ještě chvíli zarestujeme. Poté vypneme plamen, posypeme nadrobno nakrájenou petrželkou, promícháme a necháme vychladit.

Oloupané brambory nastrouháme na jemném struhadle, přidá- me mouku, krupici a osolíme. Jakmile těsto osolíme, začnou brambory pouštět vodu, proto je nutné pracovat s těstem rychle, jinak se víc lepí a hůře se zpracovává. Těsto rozdělíme na třetiny a následně vyválíme na moukou zaprášené podložce do placek vysokých 1 cm. Skleničkou vykrajujeme z těsta kolečka, do kterých doprostřed naklademe směs z tofu. Okraje těsta přes tofu přetáhneme a vytvarujeme knedlík. Knedlíky vložíme do vroucí osolené vody a vaříme 10–15 minut.

Zelí:

Cibulku nakrájíme nadrobno, opražíme na oleji, přidáme na nudličky nakrájené zelí a ještě chvíli orestujeme. Podlijeme trochou vody, osolíme, opepříme a dusíme 20 minut. V závěru nastrouháme do zelí syrový brambor, zamícháme a krátce podusíme. Brambor zelí krásně zahustí. Zelí dochutíme převařeným octem nebo cukrem. Na talíři dozdobíme osmaženou cibulkou.

Podáváme nejlépe s vychlazenou dvanáctkou, bez které by to asi nešlo.