Nákupní košík: 0 Kč

Krém z dýně hokkaido

Krém z dýně hokkaido 21.11.2016 | Polévky

Suroviny:

  • 1,5 litru zeleninového vývaru
  • 500 g očištěné dýně hokkaido
  • 200 ml rostlinné smetany
  • 50 ml oleje
  • 1 cibule
  • 1 ks pórku
  • Sůl, pepř
  • Lžíce slunečnicového semínka, dýňový olej

POSTUP:

Na oleji si orestujeme na kostičky nakrájenou cibuli, přidáme pórek, na větší kostky dýni (nemusí se loupat), zalijeme zeleninovým vývarem, tak aby hladina vývaru sahala cca 3 cm nad dýni, osolíme a opepříme. Přikryjeme pokličkou a necháme vařit do měkka. Poté rozmixujeme tyčovým mixérem a zjemníme rostlinnou smetanou. Podáváme s nasucho orestovanými semínky a dýňovým olejem, který podtrhne chuť dýně.