Nákupní košík: 0 Kč

Cibulové relish s fíky

Cibulové relish s fíky 30.10.2025 | Chuťovky

Suroviny:

  • 500 g červené cibule
  • 40 g třtinového cukru
  • 30 ml červeného vinného octa
  • 15 ml balzamikové redukce
  • olivový olej
  • sůl, pepř, čerstvý tymián, bobkový list

POSTUP:

Cibuli oloupeme a nakrájíme ji na plátky. V hrnci rozehřejeme olej, přidáme cibuli a na mírném ohni ji pomalu restujeme, dokud nezměkne a nezačne lehce karamelizovat. Občas mícháme, aby se cibule nepřipálila. Když je měkká a zlatavá, přisypeme cukr, přilijeme ocet, přidáme sůl, pepř, tymián, bobkový list a podle chuti balsamiko redukci. Všechno dobře promícháme a necháme směs zvolna probublávat, dokud nezhoustne a většina tekutiny se neodpaří. Občas zamícháme. Hotový relish necháme vychladout a uskladníme do ledničce.


Podáváme s opečeným pečivem s rostlinným bylinkovým máslem, fíky a čertvým tymiánem.