Domácí kečup 21.11.2016 | Omáčky a dresinky
Suroviny:
- 1,5 kg rajčat
- 200 g třtinového cukru
- 5 ks jablek
- 3 ks velké cibule
- 4 ks hřebíčky
- 1 ks bobkový list
- 1/4 KL skořice
- 1 PL octu
- 1 PL soli
POSTUP:
Všechny suroviny umyjeme. Rajčata nakrájíme na čtvrtiny. Jablka oloupeme, zbavíme jadřinců a nakrájíme na kostky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na půlměsíce. Vše dáme do většího hrnce, přidáme zbývající suroviny a dáme vařit. Občas promícháme. Kečup je hotový, jakmile obsah hrnce zhoustne. Pak už jen stačí přepasírovat přes sítko a dát do sklenic. Kečup vydrží v lednici cca týden.