Pasta e pomodori 22.11.2016 | Hlavní jídla
Suroviny:
- 500 g kvalitních bezvaječných těstovin
- 5 ks zralých rajčat
- 100 g oliv bez pecek
- 50 g sušených rajčat
- 2 ks středních cibulí
- 2 stroužky česneku
- Sůl, pepř, bazalka
POSTUP:
Na drobno nakrájenou cibuli lehce orestujeme na kapce olivového oleje, přidáme na plátky nasekaný česnek a chvíli opečeme. Přidáme nakrájená sušená rajčata, olivy a vložíme do směsi spařená, oloupaná a nakrájená rajčata a necháme cca 10 minut povařit, osolíme a opepříme. Mezitím si uvaříme těstoviny, tak aby byly "na skus" (potom se lépe tráví).
Podáváme s čerstvou bazalkou a vegan parmezánem (oloupané mandle rozmixujeme s asi lžící lahůdkového droždí a špetkou soli).