Nákupní košík: 0 Kč

Hráškový krém

Hráškový krém 22.10.2016 | Polévky

Suroviny:

  • 500g hrášku (může být i mražený)
  • 1 ks cibule
  • 2 ks pórku
  • 2 stroužky česneku
  • tymián
  • olivový olej,
  • sůl, pepř, muškátový oříšek
  • pečivo na krutony

POSTUP:

Nakrájenou cibuli na kostičky orestujeme, přidáme na kolečka nakrájený pórek, poté prolisovaný česnek, tymián a na závěr hrášek. Zalijeme vodou nebo zeleninovým vývarem tak, aby hladina sahala maximálně 2 cm nad zeleninou. Osolíme, opepříme a nastrouháme muškátový oříšek. Necháme 5 minut povařit a poté rozmixujeme do hladkého krému. Můžeme propasírovat, kdy bude polévka jemnější a drť se dá použít například do karbanátků.