Burger s karbanátkem z červené řepy 24.11.2016 | Hlavní jídla
Suroviny:
Karbanátky z červené řepy:
- 2 ks větší červené řepy
- 1 větší cibule
- 5 stroužků česneku
- 1 hrst ovesných vloček
- 1 celozrnná houska
- Sůl, pepř, tymián, majoránka
Burgery:
- 4 housky
- 4 ks karbanátků z červené řepy
- 3 nakládané kyselé okurky
- 1 rajče
- 1 cibule
- 1 PL tatarské omáčky (recept zde)
- Ledový salát, rukola
POSTUP:
Karbanátky z červené řepy:
Orestujeme cibulku, přidáme tymián a nastrouhanou oloupanou řepu, osolíme, opepříme a necháme trošku změknout.
Ovesné vločky zalijeme vroucí vodou, necháme 3 minuty odstát a umixujeme tyčovým mixérem. Do směsi přidáme nakrájenou housku (směs funguje jako pojivo).
K vystydlé povařené řepě přidáme směs z ovesných vloček a housky, přidáme, česnek, majoránku, osolíme, opepříme a důkladně smícháme. Vytvarujeme karbanátky a smažíme na oleji.
Burgery:
Housku potřeme nejprve tatarkou a postupně navrstvíme karbanátek, plátek rajčete, okurky, lehce orestovanou cibulku, lístek salátu, přiklopíme vrchní částí housky, propíchneme špejlí a je hotovo!