Nákupní košík: 0 Kč

Burger s karbanátkem z červené řepy

Burger s karbanátkem z červené řepy 24.11.2016 | Hlavní jídla

Suroviny:

Karbanátky z červené řepy:

  • 2 ks větší červené řepy
  • 1 větší cibule
  • 5 stroužků česneku
  • 1 hrst ovesných vloček
  • 1 celozrnná houska
  • Sůl, pepř, tymián, majoránka

Burgery:

  • 4 housky
  • 4 ks karbanátků z červené řepy
  • 3 nakládané kyselé okurky
  • 1 rajče
  • 1 cibule
  • 1 PL tatarské omáčky (recept zde)
  • Ledový salát, rukola

POSTUP:

Karbanátky z červené řepy:

Orestujeme cibulku, přidáme tymián a nastrouhanou oloupanou řepu, osolíme, opepříme a necháme trošku změknout.

Ovesné vločky zalijeme vroucí vodou, necháme 3 minuty odstát a umixujeme tyčovým mixérem. Do směsi přidáme nakrájenou housku (směs funguje jako pojivo).

K vystydlé povařené řepě přidáme směs z ovesných vloček a housky, přidáme, česnek, majoránku, osolíme, opepříme a důkladně smícháme. Vytvarujeme karbanátky a smažíme na oleji.

Burgery:

Housku potřeme nejprve tatarkou a postupně navrstvíme karbanátek, plátek rajčete, okurky, lehce orestovanou cibulku, lístek salátu, přiklopíme vrchní částí housky, propíchneme špejlí a je hotovo!