Nákupní košík: 0 Kč

Krém z pečené červené řepy

Krém z pečené červené řepy 01.01.2017 | Polévky

Suroviny:

  • 1,5 litru zeleninového vývaru
  • 4 ks středně velké řepy
  • 2 PL olivového oleje
  • 1 ks cibule
  • 2 ks řapíkatý celer
  • 1 ks mrkev
  • 100 ml rostlinné smetany
  • Sůl, pepř, bylinky (tymián, rozmarýn, libeček a pod)

POSTUP:

Umytou řepu oloupejte, nakrájejte na zhruba stejné kostky. Na práci s červenou řepou vám doporučuji použít gumové, nebo igelitové rukavice. Stejně tak nakrájejte cibuli, mrkev a řapíkatý celer, hoďte na plech s pečícím papírem a zakápněte olivovým olejem, posypte bylinkami, osolte, opepřete a pečte na 180°C cca 30 min. Pokud je řepa na větší kousky než ostatní zelenina, je dobré dát péct první řepu a cca po 10 minutách ostatní zeleninu. Po upečení dejte do hrnce na polévku, zalijte zeleninovým vývarema a vařte pod pokličkou do měkka. Polévku rozmixujte tyčovým mixérem dohladka, propasírujte přes cedník, osolte a opepřete podle chuti. Nakonec zjemněte rostlinnou smetanou a podávejte s opečenou bagetkou.