Nákupní košík: 0 Kč

Cuketový krém s veganskou „slaninou“

Cuketový krém s veganskou „slaninou“ 01.01.2017 | Polévky

Suroviny:

Cuketový krém: 

  • 3 ks větších cuket
  • 1 litr zeleninového vývaru (může být i voda)
  • 1 ks cibule
  • 1 ks pórku
  • 2 stroužky česneku
  • 150 ml ovesné smetany (nebo jakékoliv rostlinné)
  • Olivový olej
  • Sůl, pepř, tymián, petrželka

"Slanina":

  • 4 ks rýžového papíru
  • 3 PL oleje
  • 3 PL kvalitní sójové omáčky
  • 3 PL lahůdkového droždí
  • 2 PL uzené mleté papriky 
  • 1 PL agáve sirupu
  • 0,5 KL tekutého kouře
  • Sůl, pepř

POSTUP:

Cuketový krém:

Na olivovém oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme na kolečka nakrájený pórek, na plátky česnek a lístky tymiánu, chvíli ještě orestujeme a vložíme cuketu, kterou podélně rozkrojíme na čtvrtiny, odřízneme část, kde jsou semínka a nakrájíme na kostky. Zalijeme vývarem, osolíme, opepříme a pod pokličkou vaříme do měkka. Jakmile je zelenina měkká, tyčovým mixérem ji rozmixujeme do hladka. Zjemníme rostlinnou smetanou, popřípadě ještě dosolíme a opepříme.

"Slanina":

Olej, sójovou omáčku, lahůdkové droždí, mletou papriku, agáve sirup a tekutý kouř smícháme dohromady a vytvoříme marinádu. Osolíme a opepříme. Dva kusy rýžového papíru na sobě namočíme ve studené vodě a nastříháme na proužky. Vložíme do připravené omáčky a necháme chvíli marinovat. Rozložíme na papír na pečení a pečeme v troubě předehřáté na 160°C přibližně 8–15 minut.