Cuketové zelí s tempehem 01.01.2017 | Hlavní jídla
Suroviny:
Cuketové zelí:
- 3 ks větších cuket
- 2 ks cibule
- 2 ks bambor
- Olej
- Třtinový cukr, ocet, kmín
- Sůl
Tempeh:
- 1 balení marinovaného tempehu
- 2 cibule
- 3 stroužky česneku
- 2 dcl černého piva
- 2 PL mleté červené sladké papriky
- Čerstvé bylinky (tymián, majoránka, šalvěj)
- Olej
- Sůl, pepř
Postup:
Cuketové zelí:
Cukety důkladně umyjeme. Pokud jsou větší, podélně rozkrojíme na čtvrtiny a vydlabeme semínka. Nastrouháme na hrubém struhadle, vložíme do hrnce a vaříme cca 10 minut. Mezitím si na pánvičce orestujeme cibulku. Jakmile je cuketa měkká (v případě, že cuketa pustila moc vody, můžeme ji slít), přidáme oloupané a na jemno nastrouhané brambory, které zelí krásně zahustí. Vmícháme orestovanou cibulku a dochutíme octem, cukrem a kmínem.
Tempeh:
Orestujeme na kostičky nakrájenou cibuli, přidáme česnek, bylinky a nakrájený tempeh. Jakmile směs je pěkně opečená do hněda přidáme papriku a podlijeme pivem. necháme chvíli odvařit.