Cuketové rolky 01.01.2017 | Chuťovky
Suroviny:
- 1 ks cukety
- 1 ks tofu natural
- 0,5 ks balení sojové zakysané smetany
- 2 stoužky česneku
- 1 PL olivového oleje
- 1 Kl lahůdkového droždí
- 1 KL třtinového cukru
- 0,5 KL Ume octu
- Sůl, pepř, kopr
Postup:
Tofu nastrouháme na jemném struhadle, přidáme zakysanou smetanu, olivový olej, lahůdkové droždí, utřený česnek, Ume ocet, pepř, sůl, cukr, kopr a důkladně promícháme. Necháme vychladit v lednici. Cuketu si podélně nakrájíme na plátky o tloušťce cca 3–4 mm, osolíme a necháme cuketu tzv. „vypotit“. Po 10 minutách otřeme ubrouskem z cukety přebytečnou vodu a vložíme na rozpálený gril. Na takto ugrilovanou cuketu dáme vrstvu vychladlého krému a zamotáme do rolky.