Raw čokoládovo-kokosové tyčinky 17.07.2017 | Dezerty
Suroviny:
Čokoládový korpus:
- 200 g mandlí (2 hodiny máčené ve vodě)
- 100 g datlí (2 hodiny máčené ve vodě)
- 50 g strouhaného kokosu
- 20 g kakaového prášku z nepražených kávových bobů
- Špetka soli
Krémová náplň:
- 100 g kešu ořechů (2 hodiny máčené ve vodě)
- 60 g kokosového oleje
- 60 g kokosového krému
- 3 PL agáve sirupu
- semínka z vanilkového lusku
Poleva:
- 120 g kokosového oleje
- 100 kešu ořechy (2 hodiny máčené ve vodě)
- 40 g kakaového prášku z nepražených kávových bobů
- 3 PL agáve sirupu
POSTUP:
Veškeré ingredience z každé části celého dezertu vždy rozmixujeme a dáme stranou (tedy např. ingredience na čokoládový korpus společně rozmixujeme, dáme stranou a pokračujeme ingrediencemi na krémovou náplň atd.). Do menšího pekáče nebo obdélníkové nádoby vtlačíme připravený čokoládový korpus. Pomocí stěrky uhladíme a na korpus dáme připravenou krémovou náplň. Vrstvení dokončíme čokoládovou polevou.
Nakonec vše zabalíme do potravinové fólie a vložíme do mrazáku na tři až čtyři hodiny.