Nadýchaná malinová zmrzlina se sněhem z Aquafaby 31.07.2017 | Dezerty
Suroviny:
- 1 ks oloupaného zmrzlého banánu
- 200 g zmrzlých malin
- 100 ml mandlového mléka
- 100 ml nálevu z cizrny
- 2 PL javorového sirupu
SUROVINY:
Nálev z cizrny vložíme do šlehače a na vysoký stupeň šleháme 5–7 minut, dokud nevznikne tuhý sníh, který připomíná našlehané vaječné bílky. Během šlehání přidáme javorový sirup (nebo jakékoliv jiné sladidlo). Maliny, banán a mandlové mléko vložíme do mixéru a umixujeme do hladké konzistence. Vzniklou zmrzlinu přesuneme do mísy. Postupně přidáváme do zmrzliny sníh. Vše opatrně promícháme do hladké a nadýchané pěny. Nádobu s nadýchanou zmrzlinou vložíme do mrazáku na 5–12 hodin (ideálně přes noc).