Hot dog s domácím párkem 01.10.2017 | Hlavní jídla
Suroviny:
"Párek":
- 100 g pšeničného lepku
- 100 g silken tofu
- 100 ml vody
- 50 ml oleje
- 4 g agaru prášku
- 1 PL uzené papriky
- 1 PL mletého sušeného česneku
- 1 PL mleté sušené cibule
- Sůl, pepř, chilli
Hořčicový dresing:
- 5 PL sójové majonézy (recept zde)
- 1 KL dijonské hořčice
- 1 KL agáve sirupu
- 1 ks veganské bagetky
- Salát, kozí rohy, osmažená cibulka, čerctvé chilli papričky, jarní cibulka
Postup:
Párek:
V míse si smícháme suché suroviny. Tedy lepek, agar, uzenou papriku, česnek, cibuli, sůl, pepř. V druhé, nejlépe vysoké, nádobě rozmixujeme tofu společně s vodou a olejem. Do hladka rozmixovanou směr vložíme k suchým surovinám a vytvoříme těsto. Pokud nevlastníme plničku a umělá střívka, můžeme použít potravinovou fólii. Fólii si ustřihneme tak dlouhou, jakou požadujeme délku "párků". Směs naklademe na spodní část fólie a prsty vytvoříme váleček. Fólii zamotáme a prsty se snažíme směs maximálně upěchovat, tak aby se vevnitř nevtvořily vzduchové bubliny. Konce párků svážeme kuchyňským provázkem. Takto vytvořený "párek" necháme v lednici den odstát. Druhý den vaříme ve vodě cca 40 minut. Po vychladnutí "párek" zbavíme obalu a marinujeme ve směsi oleje, soli, pepře, bylin, sušené cibule, sušeného česneku, chilli a pod. Marinujeme ideálně přes noc, ale i déle. Poté grilujeme, smažíme, nebo jinak tepelně upravujeme.
Hořčicový dresing:
Sójovou majonézu smícháme s dijonskou hořčicí a agáve sirupem. Necháme vychadit.
Bagetku nařízneme podélně, ale neprořízneme skrz. Plníme salátem, sterilovanými kozími rohy, karamelizovanou cibulkou, chilli papričkami, jarní cibulkou, vložíme "párek" a zakápneme dresingem.
Plnit můžeme vším, co máme rádi. Vynikající jsou hot dogy na řecký způsob s olivami, nebo asijské s limetkou.