Nákupní košík: 0 Kč

Hot dog s domácím párkem

Hot dog s domácím párkem 01.10.2017 | Hlavní jídla

Suroviny:

"Párek":

  • 100 g pšeničného lepku
  • 100 g silken tofu
  • 100 ml vody
  • 50 ml oleje
  • 4 g agaru prášku
  • 1 PL uzené papriky
  • 1 PL mletého sušeného česneku
  • 1 PL mleté sušené cibule
  • Sůl, pepř, chilli

Hořčicový dresing:

  • 5 PL sójové majonézy (recept zde)
  • 1 KL dijonské hořčice
  • 1 KL agáve sirupu
  • 1 ks veganské bagetky
  • Salát, kozí rohy, osmažená cibulka, čerctvé chilli papričky, jarní cibulka

Postup:

Párek:

V míse si smícháme suché suroviny. Tedy lepek, agar, uzenou papriku, česnek, cibuli, sůl, pepř. V druhé, nejlépe vysoké, nádobě rozmixujeme tofu společně s vodou a olejem. Do hladka rozmixovanou směr vložíme k suchým surovinám a vytvoříme těsto. Pokud nevlastníme plničku a umělá střívka, můžeme použít potravinovou fólii. Fólii si ustřihneme tak dlouhou, jakou požadujeme délku "párků". Směs naklademe na spodní část fólie a prsty vytvoříme váleček. Fólii zamotáme a prsty se snažíme směs maximálně upěchovat, tak aby se vevnitř nevtvořily vzduchové bubliny. Konce párků svážeme kuchyňským provázkem. Takto vytvořený "párek" necháme v lednici den odstát. Druhý den vaříme ve vodě cca 40 minut. Po vychladnutí "párek" zbavíme obalu a marinujeme ve směsi oleje, soli, pepře, bylin, sušené cibule, sušeného česneku, chilli a pod. Marinujeme ideálně přes noc, ale i déle. Poté grilujeme, smažíme, nebo jinak tepelně upravujeme.

Hořčicový dresing:

Sójovou majonézu smícháme s dijonskou hořčicí a agáve sirupem. Necháme vychadit.

Bagetku nařízneme podélně, ale neprořízneme skrz. Plníme salátem, sterilovanými kozími rohy, karamelizovanou cibulkou, chilli papričkami, jarní cibulkou, vložíme "párek" a zakápneme dresingem.

Plnit můžeme vším, co máme rádi. Vynikající jsou hot dogy na řecký způsob s olivami, nebo asijské s limetkou.