Tofish and chips 02.10.2017 | Hlavní jídla
Suroviny:
- 1 balení tofu natural
Marináda:
- 2 plátky nori řasy
- 2 PL vloček nori řasy
- 2 PL kvalitní sójové omáčky
- 2 PL limetkové šťávy
- 2 PL oleje
- Sůl
Těstíčko:
- 150 g hladké mouky
- 100 ml světlého piva
- 1 KL prášku do pečiva
- Sůl, pepř
- Olej na smažení
Chipsy:
- 4–5 ks větších brambor
- Sůl
- Olej na smažení
POSTUP:
Marinádu vytvoříme smícháním nori vloček, sójové omáčky, limetkové šťávy, oleje a soli. Řádně promícháme. Tofu rozkrojíme na čtyři části. Ubrouskem odsajeme přebytečnou vodu. Namáčíme v marinádě a obalíme v plátcích řasy. Vložíme do uzavíratelné nádoby a necháme tofu přes noc natáhnout vůně a chutě jednotlivých ingrediencí. Řasa svojí vůní připomíná rybinu, proto takto naložené tofu voní jako ryba.
Těstíčko:
Smícháme sypké suroviny, přidáme sůl, pepř a postupně vmícháváme pivo. Necháme 15 odstát. Tofu zbavíme plátků řasy a namáčíme v těstíčku. Smažíme ve vysoké vrstvě oleje do zlatava a klademe na ubrousek, který nasaje přebytečný olej..
Chipsy:
Brambory omyjeme, oloupeme, nakrájíme na hranolky a povaříme je cca 5 minut ve vroucí, lehce osolené, vodě. Scedíme a utěrkou vysušíme přebytečnou vodu.
Poté fritujeme ve vysoké vrsvě oleje. Smažíme do zlatava, poté necháme odkapat a osát přebytečný olej. Osolíme.
Podáváme s hráškvým pyré a remuládou s kapari a červenou cibulkou.
Spoluautorem receptu je Markéta - Mlsná kočička