Nákupní košík: 0 Kč

Tofish and chips

Tofish and chips 02.10.2017 | Hlavní jídla

Suroviny:

  • 1 balení tofu natural

Marináda:

  • 2 plátky nori řasy
  • 2 PL vloček nori řasy
  • 2 PL kvalitní sójové omáčky
  • 2 PL limetkové šťávy
  • 2 PL oleje
  • Sůl

Těstíčko:

  • 150 g hladké mouky
  • 100 ml světlého piva
  • 1 KL prášku do pečiva
  • Sůl, pepř
  • Olej na smažení

Chipsy:

  • 4–5 ks větších brambor
  • Sůl
  • Olej na smažení

POSTUP:

Marinádu vytvoříme smícháním nori vloček, sójové omáčky, limetkové šťávy, oleje a soli. Řádně promícháme. Tofu rozkrojíme na čtyři části. Ubrouskem odsajeme přebytečnou vodu. Namáčíme v marinádě a obalíme v plátcích řasy. Vložíme do uzavíratelné nádoby a necháme tofu přes noc natáhnout vůně a chutě jednotlivých ingrediencí. Řasa svojí vůní připomíná rybinu, proto takto naložené tofu voní jako ryba.

Těstíčko:

Smícháme sypké suroviny, přidáme sůl, pepř a postupně vmícháváme pivo. Necháme 15 odstát. Tofu zbavíme plátků řasy a namáčíme v těstíčku. Smažíme ve vysoké vrstvě oleje do zlatava a klademe na ubrousek, který nasaje přebytečný olej..

Chipsy:

Brambory omyjeme, oloupeme, nakrájíme na hranolky a povaříme je cca 5 minut ve vroucí, lehce osolené, vodě. Scedíme a utěrkou vysušíme přebytečnou vodu. 
Poté fritujeme ve vysoké vrsvě oleje. Smažíme do zlatava, poté necháme odkapat a osát přebytečný olej. Osolíme.

Podáváme s hráškvým pyré a remuládou s kapari a červenou cibulkou.

Spoluautorem receptu je Markéta - Mlsná kočička