Pusinky z aquafaby 12.05.2018 | Dezerty
Suroviny:
- 190 ml aquafaby (nálevu z cizrny, nebo bílých fazolí)
- 140 g moučkového cukru
- 1 KL citrónové šťávy
- 1 KL xantanové gumy
POSTUP:
Nálev z cizrny přecedíme do mísy, přidáme citrónovou šťávu a začneme vyšlehávat. Po několika minutách šlehání se začne tvořit hustý sníh, připomínající ten klasický bílkový. Postupně přidáváme cukr, xantanovou gumu a řádně zašleháme.
Když je sníh pevný a lesklý, přendáme jej do zdobičky a na plechu, který je vystlaný pečícím papírem, tvoříme pusinky. V troubě sušíme na 70°C do doby, kdy pusinky budou úplně vysušené a křupavé. Důležité je, že během první hodiny pečení by se neměla trouba otevírat, aby nedošlo k rychlé změně teploty a pusinky „nespadly“. Sušení může trvat i několik hodin, záleží na velikosti pusinek.
Přidáním krému na pusinky a čerstvého ovoce vytvoříte jedinečnou a delikátní Pavlovu.