Nákupní košík: 0 Kč

Pusinky z aquafaby

Pusinky z aquafaby 12.05.2018 | Dezerty

Suroviny:

  • 190 ml aquafaby (nálevu z cizrny, nebo bílých fazolí)
  • 140 g moučkového cukru
  • 1 KL citrónové šťávy
  • 1 KL xantanové gumy

POSTUP:

Nálev z cizrny přecedíme do mísy, přidáme citrónovou šťávu a začneme vyšlehávat. Po několika minutách šlehání se začne tvořit hustý sníh, připomínající ten klasický bílkový. Postupně přidáváme cukr, xantanovou gumu a řádně zašleháme.

Když je sníh pevný a lesklý, přendáme jej do zdobičky a na plechu, který je vystlaný pečícím papírem, tvoříme pusinky. V troubě sušíme na 70°C do doby, kdy pusinky budou úplně vysušené a křupavé. Důležité je, že během první hodiny pečení by se neměla trouba otevírat, aby nedošlo k rychlé změně teploty a pusinky „nespadly“. Sušení může trvat i několik hodin, záleží na velikosti pusinek.

Přidáním krému na pusinky a čerstvého ovoce vytvoříte jedinečnou a delikátní Pavlovu.