Krém z dýně hokkaido 21.11.2016 | Polévky
Suroviny:
- 1,5 litru zeleninového vývaru
- 500 g očištěné dýně hokkaido
- 200 ml rostlinné smetany
- 50 ml oleje
- 1 cibule
- 1 ks pórku
- Sůl, pepř
- Lžíce slunečnicového semínka, dýňový olej
POSTUP:
Na oleji si orestujeme na kostičky nakrájenou cibuli, přidáme pórek, na větší kostky dýni (nemusí se loupat), zalijeme zeleninovým vývarem, tak aby hladina vývaru sahala cca 3 cm nad dýni, osolíme a opepříme. Přikryjeme pokličkou a necháme vařit do měkka. Poté rozmixujeme tyčovým mixérem a zjemníme rostlinnou smetanou. Podáváme s nasucho orestovanými semínky a dýňovým olejem, který podtrhne chuť dýně.