Nákupní košík: 0 Kč

Nepečený dýňový cheesecake

Nepečený dýňový cheesecake 23.11.2024 | Dezerty

Suroviny:

Korpus:

  • 220 g ovesných sušenek (například Lotusky)
  • 30 g ovesných vloček 
  • 20 g pekanových ořechů 
  • 15 g slunečnicových semínek 
  • 120 g kokosového oleje
  • 2 lžíce javorového sirupu (nebo jiného sladidla dle chuti)

Krém:

  • 400 g pyré z dýně Hokkaido 
  • 200 g kešu ořechů (nejlépe namočených přes noc nebo alespoň na 4 hodiny)
  • 150 ml kokosového mléka (nebo jiného rostlinného mléka)
  • 100 g javorového sirupu (nebo jiného sladidla)
  • 10 g agaru 
  • citronová šťáva, vanilka, mletá skořice, muškátový oříšek, špetka soli 
 

Na ozdobu:

  • Pekanové ořechy, drcené Lotusky, ovesné vločky, slunečnicové semínka.
 

POSTUP:

Korpus:

Sušenky rozdrťime na jemno buď v mixéru, nebo v sáčku pomocí válečku. Přidáme nasekané pekany, ovesné vločky, slunečnicové semínka a rozpuštěný kokosový olej a javorový sirup a promíchame. Směs by měla být vláčná a lepkavá. Směs dáme na dno formy (průměr cca 26 cm) vyložené pečícím papírem a pořádně ji upěchujeme. Například dnen skleničky. Formu dame do lednice na cca 30 minut, aby korpus ztuhl.

Krém:

Namočené kešu ořechy, dýňové pyré, javorový sirup, citronovou šťávu, vanilku, skořici, muškátový oříšek a sůl vložíme do mixéru nebo food processoru a mixujeme, dokud směs nemá hladkou, krémovou texturu. Kokosové mléko dáme do hrnce rozmícháme v něm agar a vaříme dle návodu. Poté vmícháme do směsi z kešu ořechů a dýně. Krém nalijeme na připravený korpus a na povrchu uhladíme lžící.
 
Cheesecake necháme odpočívat v lednici alespoň 4 hodiny, ideálně přes noc, aby náplň ztuhla.
 
Po ztuhnutí cheesecake opatrně vyjměte z formy a podávejte. Můžeme ozdobit praženými ořechy, ovesnými vločkami, slunečnicovými semínky a vyšlehaným kokosovým krémem.
 
Tento veganský dýňový cheesecake je ideální na podzimní období, plný chutí a velmi krémový!