Jarní bramborový salát s jogurtem 10.03.2025 | Hlavní jídla
Suroviny:
- 600 g jarních brambor
- 150 g salátové okurky
- 100 g ředkviček
- 2 ks středně velkých červených cibulí
- 4 PL rostlinného naturálního jogurtu
- 2 PL domácí sojanézy
- 1 PL plnotučné hořčice
- sůl, černá sůl, pepř, kopr
POSTUP:
Omyté brambory ve slupce dáme vařit do osolené vody, dokud nejsou měkké, ale stále pevné. Necháme je vychladnout, ideálně do druhého dne. Vychladlé brambory nakrájíme na větší kousky i se slupkou. Okurky, ředkvičky nakrájíme na tenká kolečka, cibuli na jemné proužky. Vše smícháme v míse, dochutíme solí, pepřem a černou solí. Přidáme hořčici, rostlinný jogurt (recept zde) a domácí majonézu (recept zde). Opatrně salát promícháme a necháme odležet. Na závěr ozdobíme koprem.