Nákupní košík: 0 Kč

Jarní bramborový salát s jogurtem

Jarní bramborový salát s jogurtem 10.03.2025 | Hlavní jídla

Suroviny:

  • 600 g jarních brambor
  • 150 g salátové okurky
  • 100 g ředkviček
  • 2 ks středně velkých červených cibulí
  • 4 PL rostlinného naturálního jogurtu 
  • 2 PL domácí sojanézy
  • 1 PL plnotučné hořčice
  • sůl, černá sůl, pepř, kopr

POSTUP:

Omyté brambory ve slupce dáme vařit do osolené vody, dokud nejsou měkké, ale stále pevné. Necháme je vychladnout, ideálně do druhého dne. Vychladlé brambory nakrájíme na větší kousky i se slupkou. Okurky, ředkvičky nakrájíme na tenká kolečka, cibuli na jemné proužky. Vše smícháme v míse, dochutíme solí, pepřem a černou solí. Přidáme hořčici, rostlinný jogurt (recept zde) a domácí majonézu (recept zde). Opatrně salát promícháme a necháme odležet. Na závěr ozdobíme koprem.