Nákupní košík: 0 Kč

Semínkové krekry s mandlovým sýrem

Semínkové krekry s mandlovým sýrem 06.04.2025 | Chuťovky

Suroviny:

  • 50 g dýňových semínek
  • 50 g slunečnicových semínek
  • 35 g sezamových semínek
  • 30 g lněných semínek
  • 40 g ovesných vloček
  • 70 g celozrnné špaldové mouky
  • 5 lžíc studené vody
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1/ lžičky prášku do pečiva
  • sůl, pepř

POSTUP:

Nejprve si předehřejeme troubu na 180 °C. V míse smícháme všechny suché ingredience – dýňová, slunečnicová, sezamová a lněná semínka, ovesné vločky, celozrnnou mouku, sůl, pepř a prášek do pečiva. Vše důkladně promícháme. Poté přidáme olivový olej a studenou vodu a začneme těsto zpracovávat. Nejlépe se s ním pracuje rukama – mělo by být hladké a nelepivé. Pokud je příliš suché, přidáme trochu vody, pokud zase příliš vlhké, přisypeme mouku.

Těsto rozdělíme na dvě poloviny a každou z nich vyválíme mezi dvěma listy pečícího papíru na tenkou placku. Čím tenčí těsto, tím křupavější budou krekry. Vykrajovátkem vykrojíme kolečka, které přendáme na plech vystlaný pečícím papírem. Takto připravené krekry pomažeme na povrchu olejem a pečeme v předehřáté troubě 12–15 minut, dokud nejsou zlaté a křupavé.
 

Krekry podáváme s domácím mandlovým sýrem a čerstvou okurkou. Recept na mandlový sýr naleznete v kuchařce veganské neřesti (zde).