Dýňovo bramborové knedlíčky s čerstvým špenátem a fritovaným tofu 21.11.2016 | Hlavní jídla
Suroviny:
- 450 g máslové dýně
- 350 g brambor
- 160 g hrubé mouky
- 60 g krupice
- 1 balení špenátu
- 1 balení tofu
- 1 ks cibule
- 2 stroužky česneku
- Sůl, pepř, olivový olej, slunečnicový olej
POSTUP:
Očištěné brambory ve slupce uvaříme v osolené vodě do měkka. Vodu z brambor slijeme a necháme vychladnout. Dýni rozkrojíme na poloviny, vydlabeme vnitřek, nakrájíme na plátky a oloupeme slupku. Vložíme do pekáčku, osolíme, opepříme, zakápneme olivovým olejem a dáme péct do trouby vyhřáté na 180°C cca na 10–15 minut. Necháme vychladnout.
Brambory oloupeme a spolu s dýní nastrouháme na jemném struhadle. Přidáme mouku, krupici, osolíme a vypracujeme těsto. Z těsta tvoříme kuličky, které vaříme ve vroucí osolené vodě cca 2–4 minuty.
Čerstvý špenát pořádně propláchneme a necháme okapat. Na pánvi orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme česnek a špenát, osolíme a opepříme. Listy špenátu na horké pánvi rychle ztrácí vodu a vadnou, proto vypneme plamen a necháme dojít.
Tofu nakrájíme na trojúhelníčky a smažíme na slunečnicovém oleji do křupava. Na závěr osolíme a opepříme.