Nákupní košík: 0 Kč

Dýňovo bramborové knedlíčky s čerstvým špenátem a fritovaným tofu

Dýňovo bramborové knedlíčky s čerstvým špenátem a fritovaným tofu 21.11.2016 | Hlavní jídla

Suroviny:

  • 450 g máslové dýně
  • 350 g brambor
  • 160 g hrubé mouky
  • 60 g krupice
  • 1 balení špenátu
  • 1 balení tofu
  • 1 ks cibule
  • 2 stroužky česneku
  • Sůl, pepř, olivový olej, slunečnicový olej

POSTUP:

Očištěné brambory ve slupce uvaříme v osolené vodě do měkka. Vodu z brambor slijeme a necháme vychladnout. Dýni rozkrojíme na poloviny, vydlabeme vnitřek, nakrájíme na plátky a oloupeme slupku. Vložíme do pekáčku, osolíme, opepříme, zakápneme olivovým olejem a dáme péct do trouby vyhřáté na 180°C cca na 10–15 minut. Necháme vychladnout.

Brambory oloupeme a spolu s dýní nastrouháme na jemném struhadle. Přidáme mouku, krupici, osolíme a vypracujeme těsto. Z těsta tvoříme kuličky, které vaříme ve vroucí osolené vodě cca 2–4 minuty.

Čerstvý špenát pořádně propláchneme a necháme okapat. Na pánvi orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme česnek a špenát, osolíme a opepříme. Listy špenátu na horké pánvi rychle ztrácí vodu a vadnou, proto vypneme plamen a necháme dojít.

Tofu nakrájíme na trojúhelníčky a smažíme na slunečnicovém oleji do křupava. Na závěr osolíme a opepříme.