Nákupní košík: 0 Kč

Holandská omáčka s grilovaným chřestem

Holandská omáčka s grilovaným chřestem 27.04.2025 | Hlavní jídla

Suroviny:

Omáčka:

  • 400 ml ovesného mléka 3,5% tuku
  • ¾ PL škrobu
  • ¼ KL gumy guar
  • olej
  • sůl, černá sůl, sušené lahůdkové droždí, kurkuma, hořčice

Chřest:

  • 350 g zeleného chřestu
  • olivový olej
  • sůl, pepř

Dále:

  • seitan steak, uvařené jarní brambory, čerstvé bylinky

POSTUP:
Holandská omáčka:

Do ovesného mléka přidáme škrob, gumu guar a přivedeme k varu. Ochutíme solí, černou solí, sušeným lahůdkovým droždí, kurkumou na barvu a hořčicí. V případě, že je omáčka příliš hustá, můžeme naředit ovesným mlékem, nebo rostlinnou smetanou.

Chřest:

Chřest nejdřív zbavíme dřevnatých konců – jednoduše je odlomíme. Pokud máme silnější stonky, můžeme je rozříznout podélně napůl, dáme do větší mísy, zakápneme olivovým olejem, osolíme, opepříme a promícháme rukama, aby se každý kousek obalil. Rozehřejeme grilovací pánev a chřest na ní opečeme zprudka, stačí přibližně minuta z každé strany.

Podáváme se seitan steakem (recept zde), uvařenými jarními brambory a čerstvými bylinkami.