Nákupní košík: 0 Kč

Rebarborový koláč

Rebarborový koláč 02.05.2025 | Dezerty

Suroviny:
Korpus:

  • 220 g ovesných sušenek
  • 30 g ovesných vloček 
  • 20 g mandlí
  • 20 g kešu ořechů
  • 15 g slunečnicových semínek 
  • 150 g kokosového oleje
  • 2 lžíce javorového sirupu (nebo jiného sladidla dle chuti)
  • citrónová kůra, skořice, sušený zázvor

Rebarbora:

  • 400 g rebarbory
  • 180 g cukru
  • 5 g agaru
  • voda
  • citrónová kůra, čerstvý zázvor, skořici

Na ozdobu:

  • plátky mandlí

POSTUP:

Korpus:

Sušenky rozdrťíme na jemno buď v mixéru, nebo v sáčku pomocí válečku. Přidáme nasekané mandle a kešu ořechy, ovesné vločky, slunečnicové semínka, citrónovou kůru, skořici, sušený zázvor, rozpuštěný kokosový olej a javorový sirup a promíchame. Směs by měla být vláčná a lepkavá. Směs dáme na dno formy (průměr cca 26 cm) vyložené pečícím papírem a pořádně ji upěchujeme. Například dnen skleničky. Formu dame do lednice na cca 30 minut, aby korpus ztuhl.

Rebarbora:

Rebarboru omyjeme a nakrájíme na menší kousky. Vložíme ji do hrnce, přidáme cukr, najemno nastrouhaný čerstvý zázvor a špetku skořice. Směs krátce povaříme – rebarbora změkne poměrně rychle. Jakmile je na skus měkká, rozmícháme agar ve vodě, přilijeme k rebarboře a ještě asi 2 minuty povaříme. Poté stáhneme z plotny. Horkou směs nalijeme na vychladlý korpus a povrch posypeme opečenými mandlemi. A necháme vychladit, ideálně přes noc.