Nákupní košík: 0 Kč

Langoše

Langoše 07.08.2017 | Hlavní jídla

Suroviny:

  • 500 g hladké mouky
  • 300 ml sójového mléka
  • 21 g droždí
  • 1 KL cukru
  • 1 KL soli
  • Olej na smažení

POSTUP:

Začneme kváskem. Do mísy nalijeme mléko, rozdrobíme kostku droždí, posypeme špetkou cukru a mouky. Postavíme mísu na teplé místo a necháme vzejít kvásek. Po 15 minutách smícháme spolu se zbytkem mouky, mlékem a solí. Vypracujeme těsto, zaprášíme moukou, zakryjeme utěrkou a necháme minimálně 40 minut kynout na teplém místě. Těsto rozdělíme na části a z každé vyválíme placku o výšce cca 0,5 cm. Necháme ještě 10 minut vykynout a poté smažíme ve vysoké vrstvě oleje do zlatava.
Ubrouskem odsajeme přebytečný olej. Hotové langoše můžeme ochutit prakticky vším, co máme rádi, meze se nekladou.

A jaké máte rádi langoše s kečupem nebo sojanézou?