Langoše 07.08.2017 | Hlavní jídla
Suroviny:
- 500 g hladké mouky
- 300 ml sójového mléka
- 21 g droždí
- 1 KL cukru
- 1 KL soli
- Olej na smažení
- Kečup (recept zde), veganský sýr, česnek, sojanéza (recept zde), slanina (recept zde) a suroviny dle chutí a zvyklostí
POSTUP:
Začneme kváskem. Do mísy nalijeme mléko, rozdrobíme kostku droždí, posypeme špetkou cukru a mouky. Postavíme mísu na teplé místo a necháme vzejít kvásek. Po 15 minutách smícháme spolu se zbytkem mouky, mlékem a solí. Vypracujeme těsto, zaprášíme moukou, zakryjeme utěrkou a necháme minimálně 40 minut kynout na teplém místě. Těsto rozdělíme na části a z každé vyválíme placku o výšce cca 0,5 cm. Necháme ještě 10 minut vykynout a poté smažíme ve vysoké vrstvě oleje do zlatava.
Ubrouskem odsajeme přebytečný olej. Hotové langoše můžeme ochutit prakticky vším, co máme rádi, meze se nekladou.
A jaké máte rádi langoše s kečupem nebo sojanézou?