Nákupní košík: 0 Kč

Mac´n´cheese

Mac´n´cheese 29.11.2024 | Hlavní jídla

Suroviny:

  • 400 g kolínek

Omáčka:

  • 250 g brambory (var. typ B)
  • 75 g mrkve
  • 100 g cibule
  • 40 g kešu ořechů
  • 60 g rostlinné smetany
  • citrónová šťáva, sušená uzená paprika, lahůdkové droždí, sůl

Ochucená panko strouhanka:

  • 40 g panko strouhanky
  • 10 ml oleje
  • sušená uzená paprika, lahůdkové droždí, kajenský pepř, sůl

POSTUP:

Omáčka:

Oloupané brambory, mrkev a cibuli nakrájíme na větší kusy a dáme společně s kešu do hrnce a zalijeme vodou, tak aby byly všechny ingredience ponořené. Osolíme a vaříme do měkka. Vodu slijeme. Vývar, který nám při vaření vznikl si necháme bokem a dle potřeby s ním budeme ředit konzistenci omáčky. Do blenderu dáme uvařenou směs, potřebné množství vývaru, rostlinnou smetanu, citrónovou šťávu, lahůdkové droždí, sušený česnek, uzenou papriku a rozmixujeme do hladka.

Ochucená strouhanka:

Panko strouhanku smícháme s uzenou paprikou, lahůdkovým droždím, kajenským pepřem a solí. Směs následně opečeme na pánvi s rozehřátým olejem, dokud nezíská zlatavou barvu. Při opékání je důležité panko strouhanku hlídat, protože se snadno připálí.

Podáváme s uvařenými kolínky. Ve vedlejší míse smícháme těstoviny s omáčkou a promícháme tak, aby byla kolínka pokryta omáčkou ze všech stran. Přendáme na talíř, ozdobíme opečenou strouhankou, "slaninou" z rýžového papír (recept zde) a petrželkou.