Kremrole 10.01.2025 | Dezerty
Suroviny:
- 400 g veganského listového těsta
- 150 ml aquafaby (tekutina z cizrny)
- 130 g moučkového cukru
- 1/4 čajové lžičky xantanové gumy
- moučkový cukr na posypání kremrolí
Postup:
Nejprve předehřejeme troubu na 200–220 °C. Listové těsto vyválíme na tenký plát a nakrájíme na proužky široké asi 2–3 cm. Proužky těsta spirálovitě obtočíme kolem kovových trubiček na kremrole. Kremrole položíme na plech vyložený pečicím papírem a dáme je péct do předehřáté trouby na cca 10–12 minut, dokud nezískají zlatavou barvu.
Kremrole necháme lehce schládnout a poté je stáhneme z trubiček.
Mezitím si připravíme náplň – veganský sníh z aquafaby (vody z cizrny, recept naleznete zde). Sníh si přendáme do zdobícího sáčku a naplníme vychladlé trubičky. Nakonec kremrole uložíme na talíř a můžeme je posypat moučkovým cukrem podle chuti.
A máme hotovo – skvélé vegan jsou kremrole připravené k servírování!