Nákupní košík: 0 Kč

Kremrole

Kremrole 10.01.2025 | Dezerty

Suroviny:

  • 400 g veganského listového těsta
  • 150 ml aquafaby (tekutina z cizrny)
  • 130 g moučkového cukru
  • 1/4 čajové lžičky xantanové gumy
  •  moučkový cukr na posypání kremrolí

Postup:

Nejprve předehřejeme troubu na 200–220 °C. Listové těsto vyválíme na tenký plát a nakrájíme na proužky široké asi 2–3 cm. Proužky těsta spirálovitě obtočíme kolem kovových trubiček na kremrole. Kremrole položíme na plech vyložený pečicím papírem a dáme je péct do předehřáté trouby na cca 10–12 minut, dokud nezískají zlatavou barvu. 


Kremrole necháme lehce schládnout a poté je stáhneme z trubiček. 


Mezitím si připravíme náplň – veganský sníh z aquafaby (vody z cizrny, recept naleznete zde). Sníh si přendáme do zdobícího sáčku a naplníme vychladlé trubičky. Nakonec kremrole uložíme na talíř a můžeme je posypat moučkovým cukrem podle chuti. 

 

A máme hotovo – skvélé vegan jsou kremrole připravené k servírování!