Nákupní košík: 0 Kč

Velikonoční nádivka

Velikonoční nádivka 20.04.2025 | Hlavní jídla

Suroviny:

  • 750 ml rostlinného mléka (např. sójového nebo ovesného)
  • 5–6 rohlíků (veganské, nakrájené na malé kostičky)
  • 300 g pšeničné hladké mouky
  • 100 g mladých kopřiv
  • 50 g rostlinného másla
  • 3 PL oleje
  • 2 ks cibule
  • 2 lžíce jemně nasekané hladkolisté petrželky
  • 1 PL prášku do pečiva
  • sůl, černá sůl, kurkuma

POSTUP:

V misce smícháme mouku, prášek do pečiva, sůl, černou sůl a kurkumu. Do směsi přidáme rostlinné mléko a rozpuštěné rostlinné máslo. Jemně mícháme, dokud nevznikne hladké těsto. Rohlíky nakrájíme na kostky (rohlíky jsou ideální, když jsou 1–2 dny staré), cibuli nakrájíme na kostičky a usmažíme do zlatavé barvy, petrželku a kopřivy nasekáme na menší kousky a vše přidáme do těsta a zamícháme. Necháme cca 15 minu odstát. Těsto nalijeme do pečící formy, kterou si předem vymažeme rostlinným máslem, nebo olejem a pečeme v troubě předehřáté na 180°C cca 15–20 minut. Propečení záleží na výšce těsta, pokud si nejsme jistí, zde je nádivka dostatečně propečená, můžeme provést test špejlí. Pokud se těsto na špejli nelepí, nádivka je upečená.

Tuto velikonoční nádivku můžeme podávat seitanovou kachnou (recept zde) a brambory s nasekanou petrželkou.